hr en
Vaša košarica
ukupno:  0     cijena:  0
Pregled košarice »
Proizvod je dodan!
Aromatica
Pčelinji proizvodiMed je osnovni prozvod košnice koji pčele proizvode preradom biljnih sokova iz prirode u svom mednom želucu obogaćujući ga pritom fermentima svojih žlijezda. Prema vrstama biljnih sokova medove dijelimo na cvjetni med i na medljikovac. O vrsti bilja, godišnjem dobu, kao i podneblju, ovise sastav meda, njegova kvaliteta, okus i boja. Boja mu je od gusto prozirne poput vode, preko svih nijansi žutih, oker i smeđih boja, do maslinasto smeđe i gotovo crne.

Pčela ga upotrebljava kao osnovnu i gotovo jedinu prehrambenu namirnicu (osim vode i cvjetnog praha). Iz toga prizlazi da je njegova najvažnija karakteristika izuzetno bogat i kvalitetan sastav koji, osim u redovitoj ishrani i kozmetici, ima mjesta za  primjenu u očuvanju zdravlja kako kod djece i osoba poodmakle dobi, tako i kod osoba kojima je potreban dodatni unos energije (rekonvalescenti, povećan psihički i fizički napor, ...).

Ne postoji proizvod prirodnog porijekla koji ima toliko bogat sastav kao med. Ovisno o vrsti meda i podneblju iz kojeg potječe, njegov se sastav bitno razlikuje. Glavni sastojci meda su šećer (76%), zatim voda (18%) te ostali, koji određuju boju, aromu i okus. Iako ih je malo, bitni su i izuzetno kvalitetni - minerali, proteini, kiseline, vitamini, enzimi, eterična ulja, itd.

Šećer u medu se sastoji od fruktoze, glukoze, saharoze, dekstrina i melecitoze. Prema Bataliniju i Boziju, šećeri u medu se sastoje iz 2 monosaharida, 11 disaharida, 12 oligosaharida, odnosno sve zajedno iz 25 različitih vrsta šećera.


Tijekom vremena proizvodi mogu promijeniti agregatno stanje u kruto zbog prirodne osobine meda da pri dužem stajanju kristalizira.

Med
cheap nfl jerseys cheap jerseys louis vuitton outlet store cheap soccer jerseys online cheap nfl jerseys christian louboutin outlet